Nyhetsbrev
Kampanjvaror

Hildur skänker 20% till Realstars arbete mot trafficking. 

I samband med EUs anti-traffickingdag den 18 oktober väljer vi på Hildur att skänka 20% av webbutikens intäkter till Realstars under helgen 16-18/10. ”Vi har valt att stödja Real Stars då vi tycker att de gör ett viktigt arbete för att motverka den trafficking och det slaveri som faktiskt förekommer i stor utsträckning även idag.  Jag är själv personlig vän till Malin Roux Johanson som startat Real Stars och har följt hennes fantastiska insats och engagemang på nära håll under många år”. Säger Annika Gillholm grundare av Hildur.se. Hjälp oss att hjälpa genom att lägga din beställning hos Hildur.se under kampanjdagarna. Du kan också hjälpa oss att sprida den aktuella kampanjen på Facebook och Instagram. Tack för ditt bidrag!

Syfte: Att skänka pengar till Realstars arbete mot trafficking. Extra viktigt i dessa dagar när många är på flykt och är extra utsatta för att hamna i fel händer.

Kampanj: 20% av försäljningen på Hildur.se oavkortat till Realstars. Det betyder att om du exempelvis köper för 1000kr i Hildurs webbutik så går 200kr till Realstars.

Tid: 16-18 oktober 2015

Om Realstars och Trafficking
Realstars är en oberoende ideell organisation som grundades 2010 med syfte att verka för en bättre värld fri från sextrafficking. Realstars inspireras av den så kallade svenska modellen som innebär att myndigheter motverkar efterfrågan och där sexköpslagen är ett viktigt verktyg för att motverka trafficking och främja jämställdhet. RealStars arbetar både nationellt och inom EU genom kampanjer och opinionsbildning . De samarbetar bland annat med Marknadscheferna, Caroline af Ugglas samt flera välkända hotell och företag i olika branscher.

Handel med människor är den tredje största formen av organiserad brottslighet, efter handeln med narkotika och vapen. Bara i Europa är så många som 700 000 människor fast i trafficking. De flesta kvinnor och barn. Globalt är antalet traffickingoffer 27 miljoner (merparten för sexuella ändamål) och 27 procent av dem är under 18 år. Det är inte konstigt att det är så många som utnyttjas – den som är i en utsatt position luras med fagra löften lätt in i prostitution och sexuellt slaveri. Några av de mest utsatta är unga människor, människor på flykt, människor i ekonomisk nöd och sexuella minoriteter.

Det här kan du också göra för att stödja Realstars:
Besök Realsstars utställning på Stadsbiblioteket i Göteborg som startar 18:e oktober.
Köp en tavla av Caroline af Ugglas för 3 900kr
Bli vänföretag för 6 666kr
Läs mer på Realstars hemsida